WIE BEN IK EN WAT IS MIJN MUZIKALE VERHAAL 


Ik heb mezelf al even kort aan je voorgesteld, maar ik zal je nog wat meer over mezelf vertellen. 36 jaar geleden ben ik geboren in Tilburg. Tilburg is mijn stad en ik woon hier nog steeds. Ik ben al heel wat jaren dj, maar dat is niet waar mijn muzikale verhaal begonnen is. Die begon namelijk bij mijn oma op haar orgel toen ik een jaar of 4 was. Waar mijn zusje, neef en nichtjes een beetje op dat ding aan rammen waren, wilde ik graag dat oma mij op de orgel leerde spelen. Mijn oma kreeg zelf les en vertaalde die les weer naar mij. Zo leerde ik op de zelfde wijze spelen. Al snel kwam zij er achter dat ik in de wieg gelegd was voor het maken van muziek. Zij speelde iets één keer voor en ik speelde het gelijk na. Op mijn 6e kreeg ik mijn eerste keyboard van mijn ouders en toen ik 10 was, opende muziekschool Grosveld bij ons om de hoek haar deuren. Tot die tijd heb ik mezelf op gehoor orgel, keyboard en piano leren spelen.

 

Vanaf mijn 10e kreeg ik les bij muziekschool Grosveld en ben ik noten gaan leren lezen. Ik ging optreden op opendagen dagen van de muziekschool en ook op andere locatie ging ik Grosveld vertegenwoordigen met meerdere leerlingen van de muziekschool. Één van deze andere locaties was de stads Schouwburg van Tilburg. Ondertussen kreeg ik op mijn 13e het idee om plaatjes te gaan draaien. Dit kwam voort uit de vraag van mijn ouders of dat ik tijdens een bbq/feestje (die zij gaven om mensen te bedanken die hun met de verbouwing geholpen) wilde zorgen dat de muziek aan bleef. Zeg maar CDtje erin en wanneer deze afgelopen was, weer een nieuw CDtje erin en op play drukken. Na deze middag wist ik het, ik wil dj worden! 

 

Na deze ervaring en dit uitgesproken te hebben naar mijn ouders, vertelde mijn vader dat hij vroeger zelf ook dj was geweest en dat hij draaide op schoolfeesten. Hij liep naar de zolder en kwam naar beneden met een paar disco lampen die hij bewaard had. Deze gaf hij aan mij en vanaf dat moment wist ik het zeker. Dit is wat ik wilde gaan doen! Ik ben heel veel gaan oefenen en dit was nog zonder te mixen. Ik had twee stereo torens naast elkaar gezet met beide twee speakers. Ik zette 1 nummer op de ene stereo toren aan en als die afgelopen was zetten ik op de andere het volgende nummer aan zonder dat de muziek stil viel. Wat was ik toen een baas! Tot vervelens toe van mijn ouders heb ik zitten oefenen en af en toe deed niets van mijn aperatuur het meer. Dat kwam omdat mijn vader en moeder het dan beu waren en de schakelaar in de stoppenkast uitschakelde.

 

Ik bleef ook actief op de muziekschool en had de luxe dat mijn muziek leraar een eigen studio had. Hier heb ik mijn eigen eeste remix cd opgenomen toen ik 14 jaar was. Deze bestond uit het mixen van ritmes uit mijn keyboard met fills, in- en uit-tro's. Deze recorden we en kwamen op een cd. Op mijn 15e ben ik in bandjes gaan spelen die Grosveld had samengesteld met als doel dat je met andere muziekanten samen leerde spelen. Toen ik 16 was kwam ik als toetsenist in een soul/funk cover band die gevorm was vanuit de muziekschool. In het begin was dit bedoeld om ervaring op te doen en speelde wij op opendagen van de muziekschool en op optredens/concerten die de muziekschool gaf. Ook ging ik in die tijd regelmatig met de band van mijn muziek leraar mee om zo te kijken, te leren en ervaringen op te doen. Op een gegeven moment kwam het moment dat de band van mijn muziek leraar het een goed idee vond als ik in de pauzes mijn dj skils ging laten zien en kwam er een samenwerking waarbij je mij als pauze dj kon boeken. Dit bracht me naar gave locaties zoals onderandere het Efteling Theater toen ik 17 jaar was en daar stond ik dan te draaien voor 2000 mensen.

 

Ook mijn eigen band begon een volwaardige band te worden en we begonnen naast de geregelde optredens van Grosveld ook zelfstandig op straatfeesten, bedrijfsfeesten en in cafés te spelen.  We hebben zelfs in de 013 in Tilburg opgetreden en stonden in het voorprogramma van Nick & Simon tijdens een optreden in het Reeshof park (Tilburg). Je kunt jezelf vast voorstellen hoe druk ik het had, maar wat was het allemaal gaaf! Omdat ik het nog niet druk genoeg had ging ik naast het repeteren en optreden met mijn band en de dj boekingen met de band van mijn muziek leraar, ook toch maar eens beginnen aan een eigen drive in show. Dit werd de start van het draaien op bruiloften, privéfeesten en bij sportverenigingen. In het begin leek het allemaal nog wel te combineren, tot ik op mijn 18e gevraagd werd om als vaste vrijdagavond dj te komen draaien in Feestcafé de Prins in Tilburg. Daar kwam al snel ook de donderdagavond bij en er moest steeds vaker een stand-in voor mij met mijn band mee.

 

Toen ik 19 was heb ik de moeilijke beslissing moeten maken om met één van de twee te stoppen. Want ondertussen was de zaterdagavond er als dj  bijgekomen en begon ik ook door andere cafés en clubs geboekt begon te worden. Ik stond aan de voet van een mooie carrière als DJ en dat is dan ook mijn keuze geworden. Af en toe ben ik nog wel eens benieuwd hoe mijn leven er uit had gezien als ik de beslissing andersom gemaakt had, maar ik heb er absoluut geen spijt van! Mijn muzikaliteit, opleiding en ervaring als toetsenist heb ik in de strijd gegooid tijdens het maken van remixen, bootlegs, mashups en ook tijdens studio sessies met betrekking tot het produceren van eigen muziek. Ik heb tot op de dag van vandaag al hele hele mooie weg mogen bewandelen met vele nationale optredens en internationale optredens in cafés, clubs en op evenementen. Dit alles heeft me gemaakt tot de persoon, muzikant en dj die ik vandaag de dag ben.